2011. március 6., vasárnap

Személyre szabott horoszkóp

Bika aszcendens
Nyugodt, barátságos, visszafogott, és ezzel könnyen leveszi lábáról a környezetét. Lassan reagál a világ dolgaira, nehezen enged közel magához idegeneket. Viszont ha valakit barátságába fogadott, ahhoz hűséges, az számíthat önre. Saját léptéke szerint akarja végigjárni az életet. Nehezen tűri, hogy beleszóljanak a dolgaiba, terveibe. Elképzeléséből akkor sem enged, ha már világosan látja, hogy rossz úton halad. Természeténél fogva konzervatív, konvencionális, a képzelőereje mégis feltűnően aktív. Őszintén hiszi, hogy a szorgalmas munka elnyeri jutalmát, és életelve, hogy a pénznek legjobb helye a bankban (esetleg ingatlanban) van.

Nap a Oroszlánban
Mivel a Nap az Oroszlán jegy uralkodója, hát természetes, hogy egész lényében van valami fenséges, már gyermekkorában is. Nagyvonalú és jó szívű, imádja az életet és az embereket. Vezető személyiség, ami abból fakad, hogy tudat alatt is érzi: Oroszlánként ura a világnak. Nem szereti a hétköznapi, alantas dolgokat, s bár sosem tartozott a szorgalmas tanulók közé, élete során mégis elég magas pozíciót sikerül megszereznie. Szeret nagylábon élni. Szereti a fényűző életmódot, mindenben a maximumra törekszik akár lakberendezésről, akár karrierről, akár a gyermekei neveléséről van szó. Vonzza más emberek érdeklődését. Alighanem már gyermekkorában tudta, hogyan tartsa magát távol a tömegektől. Gyakran megesik, hogy többnek érzi magát, mint ami valójában. Ezt elsősorban azok hitetik el önnel, akik gátlástalanul hízelegnek, s így akarnak a kegyeibe férkőzni. Hiányzik természetéből az alázat, s bizony gyakran illúziókban ringatja magát. Alkatánál fogva jó természetű, s ha sikerül elkerülnie, hogy arrogáns legyen, akkor különösen szeretetre méltó tud lenni. Az otthona elegáns, ahol szívesen látja vendégül magas beosztású barátait. A családja mindig hasznát veszi jó szervező készségének, nagyvonalúságának, szerető gondoskodásának. Kedveli a sportot, a játékokat, magáért a játszásért, az erőpróbáért. Úgy véli: a győzelem fontos ugyan, de a megmérettetés a győzelemnél is fontosabb. Az Oroszlán a szerelem jegye, így érthető, hogy a szerelem fontos szerepet tölt be az életében. Szeret hódítani, és boldog, ha meg akarják hódítani. Általában ideális szerető. Tüzes, szenvedélyes, ellenállhatatlan. Saját jegyében a Nap jó hatása fokozottan érvényesül. Alaptulajdonságai: a nagyvonalúság, az őszinteség, a becsület, jóindulat, kreativitás. Meg akar felelni a külvilágnak, de elsősorban feltétlen tekintélyt vív ki magának. Büszke és méltóságteljes, nehezen viseli a kritikát. Célja az önmegvalósítás, a saját akarat hangsúlyozása. Tele van optimizmussal és bizalommal. Partnerével szemben gyengéd, de erős akarata és vezető hajlama miatt észre sem veszi, mikor válik zsarnokká. Feszült aspektusok esetén gőgös, hiú és erőszakos lehet, és túlzottan törekszik az önérvényesítésre. Hajlamos a pózolásra, és mindennél fontosabbnak tartja, hogy a világ előtt csilloghasson. Feladata, hogy a mások feletti hatalmaskodás helyett képes legyen önmagán uralkodni.

Hold a Nyilasban
A Jupiter uralma alatt álló Nyilas tüzes jegyében a Hold tevékeny, derűs és bizakodó természetet ad. Mindent hittel tesz, ezért hajlamos a túlzásokra. Könnyen lelkesedik új eszmékért, új tanításokért, de hamar csalódik is. Tele van optimizmussal, életelve, hogy mindenkin segíteni kell. Minden érdekli, szívesen tanul, egy idő után pedig az összegyűjtött ismereteket örömmel adja tovább másoknak. Néha túlságosan nagy vehemenciával akarja meggyőzni a környezetét saját igazáról, és ahhoz, hogy az elképzeléseit vonzóvá tegye, mindent eltúloz (saját szerepét is). Szeret utazni, és szívesen sportol. Negatív sugárzások hatására állhatatlan, megbízhatatlan lesz. A kényelem és az élvezetek keresése közben játszik mások érzelmeivel.

Merkúr a Oroszlánban
Legjellemzőbb tulajdonsága az önbizalom, a jó szervezőképesség és a kitartás. Igényt tart a környezete elismerésére. Jó vezetői adottságokkal bír, kapcsolataiban a fensőbbség igénye érvényesül. Hajlamos rá, hogy mereven ragaszkodjon az elképzeléseihez. Nem szívesen újít, nem szereti a gyors változásokat. Viszont szereti a teátrális megoldásokat. Igazi hatásvadász. Diszharmonikus aspektusok esetén indulatos, hatalmaskodó, kicsinyes és kicsapongásokra hajlamos. A nagyvonalú gondolkodás nemtörődömséggé és közönyösséggé torzul. Hiányos ismereteit nagyképűséggel palástolja.

Vénusz a Mérlegben
A Vénusz saját jegyében állva a legjobbakat hozza ki önből. Megnöveli az emberi kapcsolatok iránti igényét. Tehetséges a művészi tevékenységekben. Külseje vonzó, egész lényéből harmónia és elegancia sugárzik. Udvariasságával, választékos modorával sikerre számíthat a társasági életben. Kapcsolataiban szeretetteljes, házasélete általában elégedett. Ha a szépségiparban vagy valamely művészeti ágban tevékenykedik, kiemelkedő sikert érhet el. Rossz sugárzásnál a külsőségeket mindenek fölé helyezi.

Mars a Bakban
A Mars fokozza a Bak becsvágyát, de a szertelen lobogás itt nagyon is komoly keretek közé szorítva valóban kimagasló eredményeket hozhat. Az akarat céltudatossággal párosul, s ha elég kemény és határozott, bármit képes elérni. Általában két lábbal áll a földön, nem kerget ábrándokat, erejét képes egyetlen célra összpontosítani. De legyen óvatos: nincs az a fényes karrier, ami pótolhatná a meghitt emberi kapcsolatokat, a családot! Ha a Mars kedvezőtlen kapcsolatba kerül más bolygókkal, indulatossá, makaccsá válhat, akit nehéz eltántorítani az elképzeléseitől, akkor is, ha azokról bebizonyítják, hogy tévesek.

Jupiter a Halakban
Megértő, önfeláldozó, segítőkész, becsületes és naív. Hisz a magasabb szellemiségben, vonzódik a művészetekhez és az irodalomhoz. A Jupiter felfokozza az érzelmeket, erősíti az intuícióját és még élénkebbé teszi a fantáziáját. Könnyen rá tud hangolódni mások érzésvilágára, erős empátiája révén kérés nélkül is tudja, kinek mire van szüksége, hol segíthet a bajba jutottakon. Művészi, zenei érzéke miatt akár ilyen pályán is hírnevet szerezhet. Ha csalódás éri, álmodozóvá válik, elfordulva a valós világtól saját álomvilágába menekül. Könnyen befolyásolható, kihasználható. Az önvédelmet külön tanulnia kell. Egyedül nehezen találja meg a lelki békéjét. Jó médium, de erős kisugárzása, pozitív energiája révén nemcsak megnyugtatni, de gyógyítani is tudja a környezetét. Szereti az állatokat, a természetet, de híve a művészeteknek is.

Szaturnusz a Nyilasban
Megbízható, jótékonykodó, emberszerető, ezért közmegbecsülésnek örvend, széles körben elismerést vív ki magának. Filozofikus életszemléletű. Céljai elérésében optimista, könnyen meg tud győzni másokat, így segítőkben sincs soha hiány. Fontosnak tartja az erkölcsi normák, a jogi paragrafusok betartását. Ragaszkodik az igazsághoz. Tanulási vágya csillapíthatatlan. Élete végéig gyűjti az ismereteket.

Uránusz az Nyilasban
Nagy képzelőerő, találékonyság, intenzív szellemi törekvések jellemzik. Vallásfilozófiai, metafizikai, ezoterikus, misztikus problémák iránt érdeklődik. Imádja a kihívásokat, szereti az új és szokatlan megoldásokat. Igazi vallásújító és úttörő személyiség, hajlamos minden új befogadására. Tartósan negatív hatásokra fékezhetetlenné válik, felforgató, a hagyományokat nem tisztelő megnyilvánulásaival hívja fel magára a figyelmet.

Neptunusz a Bakban
Józan gondolkodású, széles látókörű, általában lelki-szellemi törekvések jellemzik. Összefogottsága érzelmi és lelki dolgokban nyilvánul meg. Az élet egyéb területein, főleg a hétköznapokban határozatlan, és ez nagyon zavarja. Gyakran lesz úrrá hangulatán a búskomorság.

Plútó a Skorpióban
Erős belső késztetést érez a halál és az árnyékvilág megismerésére, gondolatai a titkok és a megismerhetetlen körül forognak. Fél a dolgok elvesztésétől. Ez az állás nagy intenzitást, céltudatosságot és elszántságot ad. Gyakran olyan mély pesszimizmus lesz úrrá gondolatain, hogy az egész világot az ellenségének érzi. Mindenkit elmar maga mellől, és könnyen egyedül marad.

forrás: astronet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése